A fi gay in Romania

                    Nu alegem unde sa ne nastem. Intrebat unde ar vrea sa traiasca, Baudelaire a raspuns:  „Oriunde, numai sa fie in afara lumii.” Nu putem alege nici secolul, nici data si nici tara.

                     imagesPersoanele de alta orientare sexuala in Romania sunt de multe ori privite drept creaturi ale satanei, bolnavi, pericol public. Manifestatia minoritatilor sexuale ce are loc anual reuneste intr-o formula inedita miscarea Noua Dreapta si Biserica Ortodoxa, radicalizandu-se astfel discursul violent-traditionalist si subliniindu-se incompatibilitatea dintre structura neamului romanesc, crescuta in credinta fata de Dumnezeu, intre spiritul ortodox, specific natiunii si abordarea in spirit rational si demonic a problemei de catre Occident, existand astfel pericolul spurcarii neamului.

 Intrarea in Europa este acceptata, dar cu „limite morale” si se opreste acolo unde vine in contradictie cu spiritul religios milenar si cu invataturile Bibliei. Personal, mi se pare o forma perfida de a musamaliza realitatea. Mergand pe principiul ca  neamul romanesc respecta calea cea dreapta, membrii Noii Drepte ar trebui sa iasa in strada cu icoane si impotriva avortului, a mijloacelor de contraceptie, impotriva adulterului, a pierderii virginitatii inainte de casatorie, impotriva muncii duminica, impotriva ghicitoarelor prezente in paginile de ziar si la televizor, impotriva iubirii de arginti, fiindca toate acestea sunt nelegiuite si pedepsite cu moartea:

” Daca un om preacurveste cu o femeie maritata, daca preacurveste cu nevasta aproapelui sau, omul acela si femeia aceea preacurvari sa fie pedepsiti cu moartea”( Leviticul 20,10); „Dar daca un om sau o femeie cheama duhul unui mort, sau se indeletniceste cu ghicirea, sa fie pedepsiti cu moartea; sa-i ucideti cu pietre; sangele lor sa cada asupra lor.” (Leviticul 20,27); „Dar daca faptul este adevarat, daca fata nu s-a gasit fecioara, sa fie ucisa cu pietre de oamenii din cetate, si sa moara pentru ca a savarsit o miselie in Israel.”( Deuteronom 22,20)

 Dar nu este asa ca e mult mai usor sa iti indrepti „furia” tipica unui fariseu impotriva minoritatii si nu a majoritatii si sa extragi din Biblie doar ce iti convine?

                 

             Vestitele Sodoma si Gomora sunt date ca exemple incontestabile impotriva homosexualitatii. Pentru cei care nu au citit cu ochii lor pasajele, va informez ca acolo nu este vorba despre iubire, nu despre un cuplu linistit de gay sau de lesbiene in casuta lor, ci este vorba despre desfrau, viol, orgii, absenta oricaror principii morale sau criteriu de selectare a partenerului.

            Multi preiau idei deja formate, homosexualii sunt cei arsi in cetatile amintite, sectele sunt periculoase si atat, persoanele de culoare inca mai constituie pentru unii un peisaj inedit. Sociologul C-tin Cuciuc afirma ca, in ceea ce ii priveste pe romani, putem vorbi mai degraba de o „toleranta pasiva”:” Ce inseamna toleranta pasiva? Nimic altceva decat o forma moale a tolerarii celuilalt, bazata pe ignoranta si chiar indiferenta(…) Un procent de 55,6% dintre adulti au raspuns intr-un sondaj din 1990 ca nu cunosc un alt cult sau o secta din Romania. E limpede ca, prin forta lucrurilor, acesti cetateni sunt toleranti cu ceilalti, fie pentru ca nu-i intereseaza, fie pentru ca nu-i cunosc.” Evident, o astfel de toleranta pasiva din partea unora se poate transforma subit in intoleranta, tocmai fiindca respingerea violenta exista in forma latenta, iar oamenii lipsiti de informatie pot constitui oricand o energie usor de manipulat.

      Cei care arunca cu bolovani in persoanele de alta orientare sexuala sunt cei care nu au cunoscut in viata lor o astfel de persoana. Sa fie vorba oare  de un instinct agresiv ancestral de a-l subordona pe cel care pare mai slab? Argumentele pe care acesti oameni le aduc pentru a masca acest instinct atavic sunt de genul: homosexualii vor sa castige cat mai multi adepti, homosexualii au dreptul sa se manifeste doar intre patru pereti, nu sa apara in fata copiilor, homosexualii vor stopa natalitatea, homosexualii sunt caraghiosi, homosexualii nu sunt iubiti de catre Dumnezeu, sau sunt iubiti, dar Dumnezeu asteapta indreptarea pacatosului.

      

              Homosexualii vor sa castige cat mai mult adepti. Stau si ma intreb cum o fi posibil acest lucru( asta imi aminteste de ideea ca evreii conduc lumea din umbra ca un Satana deghizat), in contextul in care cei mai multi lupta sa fie acceptati ei insisi? Cum poti dori raspandirea unei realitati care pentru multi homosexuali constituie inca un proces dureros de impacare cu sine insusi, proces declansat tot de societatea care ii blameaza? Nu am vazut nicaieri evidenta, dovada acestui argument. Niciun afis, nicio carte, nicio teorie in Romania. In schimb, am vazut la pasajul Universitatii afisele Noii Drepte care instiga la violenta.

          Homosexualii au dreptul sa se manifeste doar intre patru pereti. Nu cred ca vreo persoana gay se va dezbraca in strada, se va saruta la restaurant sau va face sex pe o banca in parc. Iar homosexualitatea nu este un moft si nici o alegere. Chiar vor fi imitati? Chiar vor sadi in mintea altora ideea ca a fi gay este chiar cool? Atunci, dati-mi voie sa va spun, cei care aduc un astfel de argument fug, de fapt, de ei insisi.

         Homosexualii vor stopa natalitatea. Acest argument este prea amuzant si prea ridicol. Copii au fost, sunt si vor mai fi cat e pamantul asta. Numarul mare al familiilor monoparentale nu are drept cauza homosexualitatea. Scaderea natalitatii in Romania nu are drept cauza homosexualitatea

           Homosexualii nu sunt iubiti de Dumnezeu sau trebuie sa isi indrepte pacatul. Probabil ca persoanele care afirma acest lucru au o linie directa telefonica cu Marele Anonim si stiu din surse sigure, imbatabile,  ca Dumnezeu nu ii iubeste. Cine sunt acesti mesageri ai Divinitatii, care stiu totul, judeca totul, au trecut prin Rai si au mancat miere, au trecut prin Iad si au vazut cine urla de durere? Ma inclin in fata atotputerniciei lor si ii rog, la urmatoarea convorbire telefonica cu Marele Anonim, sa afle daca locul meu din Iad va fi mai in fata sau ca in viata de aici, tot inghesuita pe locurile din spate? Eu nu as putea sa afirm nici macar despre cel mai oribil criminal ca nu este iubit de Dumnezeu, nu am curajul sa iau locul judecatii Celui care intelege, vede si aude totul. Si din nou, ignoram esentialul din Biblie. Nu judeca, nu ridica piatra si priveste barna din ochii tai si nu paiul din ochii celuilalt.

               Ca sa inchei intr-o nota comica, ii salut pe „confratii” mei, pedofilii, zoofilii si necrofilii ale caror drepturi sper sa fie legalizate cat mai curand. Am vrut sa inchei cu cea mai mare aberatie pe care am putut sa o aud in discursul violent la adresa persoanelor gay. Nu am auzit despre un animal care sa consimta la actul sexual in deplinatatea constiintei, despre un cadavru care sa aiba reactii si cu atat mai mult un copil, care prin excelenta devine victima unui abuz.

               Sa ne auzim cu bine intr-o Romanie plina de contradictii.

                     

                                                                                               Maya

Advertisements

2 Responses

  1. felicitari!!!

  2. Of, ma cuprinde amaraciunea ca lumea ingusta la minte va reveni la acest discurs gen teoria conspiratiei, acum, ca se apropie Gay Pride-ul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: