Sapte dintre cele mai celebre cupluri de lesbiene

Phyllis Lyon si Del Martin

 

A fost primul cuplu de lesbiene care s-au casatorit in 2008 in San Francisco. Relatia lor a durat cinci decenii, incepand cu anul 1950. Impreuna au infiintat „Daughters of Bilitis”, prima organizatie politica a lesbienelor in SUA. Del Martin a murit pe 27 august 2008, in urma unor complicatii de fractura de os.

 

Sandy Sachs si Robin Gans

 

robinsandyCele doua au fondat „Girlbar” in 1990, cel mai mare centru de dans si divertisment pentru lesbiene din SUA.

 

Melissa Etheridge si Tammy Lynn Michaels

 

e_melissaetheridge2_250Melissa este cantareata cu doua premii Grammy, iar Tammy este actrita. Cele doua au patru copii nascuti prin fertilizare in vitro.

 

Gertrude Stein si Alice B.Toklas

 Unul dintre cele mai celebre cupluri. Gertrude Stein este scriitoare originara din America, dar care si-a petrecut cea mai mare parte a vietii in Franta. A constituit un factor central in dezvoltarea artei moderne si a literaturii, salonul ei literar si artistic fiind cel mai cunoscut din Paris. Alice provine dintr-o familie de evrei din San Francisco. S-au cunoscut in 1907 si au ramas impreuna pana la moartea lui Gertrude.

 

 

Ellen de Generes si Portia de Rosi

 

portia-de-rossi-dreaming-of-her-wedding-with-ellen-degeneres-2S-au cunoscut in 2004, dar relatia a debutat mai tarziu. Ellen este actrita de comedie si realizatoarea unui show TV popular in SUA, iar Portia este actrita. Cele doua s-au casatorit in California in vara anului 2008.

 

Mazo de la Roche si Caroline Clement

 Relatia lor a durat 75 de ani, fiind cea mai lunga din istorie. Cele doua erau verisoare si s-au intalnit in adolescenta. Mazo de la Roche este autoarea romanului „Jalna”.

 

Romaine Brooks si Natalie Barney

 

romaine-brooksRomaine Brooks este una dintre cele mai cunoscute pictorite, iar Natalie Barney este scriitoare. S-au cunoscut in preajma Primului Razboi Mondial, iar relatia a durat 55 de ani.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: