Actrite lesbiene

                              

      Jean Acker ( 23 oct.1893- 16 aug.1978)

 

jean-ackerA fost casatorita cu Rudolph Valentino. Dupa divortul de acesta, a intalnit-o pe Chloe Carter, cu care a ramas pana la sfarsitul vietii.

 

                                         

Amanda Bearse ( 9 aug.1958-)

 

amanda-bearse

Este cunoscuta mai ales  pentru rolul Marcy din serialul „ Married with Children”. In 1993 a recunoscut public faptul ca este lesbiana.

 

Pat Bond (27 feb.1925- 24 dec.1990)

 

„Gerty Gerty Gerty Stein is Back Back Back” este filmul in care a interpretat rolul lui Gertrude Stein si care s-a bucurat de succes la public.

 

Chastity Bono ( 4 mar. 1969-)

 

chastity-bonoEste fiica lui Sonny Bono si a canteretei Cher. Orientarea ei sexuala a fost facuta publica in revista „Star”, in ianuarie 1990. Este actrita, muzician, scriitoare si activista pentru drepturile persoanelor gay.

 

Katherine Kornell ( 16 feb.1893- 9 iun.1974)

 

A fost casatorita cu regizorul Guthrie McClintic. A fost o relatie deschisa, in sensul ca el era homosexual, iar ea lesbiana. A avut o relatie lunga, marcata de impacari si despartiri succesive, cu Mercedes de Acosta. De asemenea, a avut o relatie cu actrita Maude Adams.

 

                                       

Leanna Creel ( 27 aug.1970-)

 leanna-creel

                                 

Este cunoscuta pentru rolul lui Tori Scott din serialul „Saved by the Bell.” S-a  casatorit pe 18 iunie 2008 cu Reenat Grinberg.

 

ellendegeneresEllen DeGeneres ( 26 ian.1958-)

 

Este gazda unui talk-show popular in America. In 1997 a recunoscut ca este lesbiana in emisiunea lui Oprah Winfrey. In 2008 s-a casatorit cu Portia de Rossi.

 

portia-de-rossi-picture-1Portia de Rossi ( 31 ian.1973-)

 

A devenit celebra in urma rolului avocatei Nelle Porter in serialul „Ally Mc Beal”. Din 2004 are o relatie cu Ellen DeGeneres.

 

jill-esmondJill Esmond ( 26 ian. 1908- 28 iul.1990)

 

A fost casatorita cu actorul Laurence Olivier, de care a divortat in urma relatiei acestuia cu Vivien Leigh. Multi biografi au dezvaluit faptul ca decizia s-a bazat si pe descoperirea ca este lesbiana.

 

Maile Flanagan ( 19 mai 1965-)

 

Este cunoscuta pentru rolul Naruto Uzumaki din „ Naruto” si Janet in „ Yes Man.” S-a casatorit cu Lesa Hammett, in 2008.

 

Ulrike Folkerts ( 14 mai 1961-)

 

Este cunoscuta pentru rolul ofiterului de politie Lena Odenthal in serialul de televiziune „ Tatort.” Este prima femeie care a interpretat rolul Mortii in versiunea lui Hugo von Hofmannstahl a piesei „Everyman” la Festivalul din Salzburg.

 

Sara Gilbert ( 29 ian. 1975-)

 

sara-gilbertEste cunoscuta in special pentru rolul Darlene Conner din serialul „Roseanne.” Este vegetariana si are o relatie din 2002 cu producatoarea Allison Adler.

 

Judy Gold ( 15 noi.1962-)

 

judy-goldA castigat doua premii Emmy ca scenarist si producator al show-lui Rosie O’ Donnell. Are o relatie de peste 20 de ani cu Sharon.

 

Leisha Hailey ( 11 iul.1971-)

 

leisha-haileyEste cunoscuta pentru rolul Alice Pieszecki din serialul „The L Word.” A avut o relatie de aproape cinci ani cu K.D.Land, iar din 2006 o are ca partenera pe Nina Garduno.

 

Alexandra Hedison ( 10 iul.1969-)

 

hedisonA avut o relatie cu Ellen DeGeneres timp de trei ani. Este actrita, fotograf  si regizor.

 

Josephine Hutchinson ( 10 noi. 1903- 4 iun.1998)

 

A fost casatorita cu regizorul Robert Bell, pana cand a intalnit-o pe Eva Le Galienne. Scandalul public a dus la decizia de divort a sotului. A jucat alaturi de actori ca Boris Karloff, Cary Grant si Elisabeth Taylor.

 

Eva Le Galienne ( 11 ian. 1889- 3 iun. 1991)

 

A infiintat „Civic Repertory Theatre” in New York cu suport financiar din partea uneia dintre partenere, Alice DeLamar, mostenitoarea unei mine de aur din Colorado. A avut relatii cu actritele Tallulah Bankhead, Alla Nazimova, Mercedes de Acosta si Josephine Hutchinson.

 

Margaret Lindsay ( 19 sept.1910-  9 mai 1981)

 

Este cunoscuta pentru rolurile din filmele „Jezebel” si „Scarlet Street”. Nu a fost niciodata casatorita si a avut in general relatii de fatada cu barbati gay. Partenera ei de viata a fost actrita Mary McCarty.

 

Heather Matarazzo ( 10 noi.1982-)

 

Este cunoscuta pentru rolurile din „Welcome to the Dollhouse” ( pentru care a castigat  Independent Spirit Award) si „ The Princess Diaries”. In 2008 s-a casatorit cu muziciana Carolyn Murphy.

 

Rosie O’Donnell ( 21 mar. 1962-)

 

odoneellEste prezentatoare, actrita, cantareata si activista pentru drepturile persoanelor gay. Este gazda unui show ce a castigat mai multe premii Emmy. Pe 26 februarie 2004 s-a casatorit cu Kelli Carpenter in San Francisco.

 

Sarah Paulson ( 17 dec.1974-)

 

sarahA fost nominalizata la Globul de Aur pentru rolul Harriet Hayes din serialul „Studio 60 on the Sunset Strip.” Are o relatie cu actrita Cherry Jones, facuta publica in 2007.

 

Lily Tomlin ( 1 sept. 1939-)

 

Actrita si producatoare. De-a lungul a 40 de ani de cariera a fost recompensata cu  Tony Awards, Emmy Awards si Grammy Award. A jucat alaturi de Meryl Streep in „ A Prairie Home Companion”. O are ca partenera de viata pe Jane Wagner din 1971.

 

Guinevere Turner ( 23 mai 1968-)

 

guinevere-turner-1-sizedEste cunoscuta mai ales ca scenarista a filmelor „American Psycho” si „The Notorious Bettie Page”. A jucat in filme precum : „Go fish”, „Dogma”, „Chasing Amy.”

 

sophie2-wardSophie Ward ( 30 dec. 1964-)

 

A jucat in filme precum:”Dead in the The Water”, „Wuthering Heights”, „Young Sherlock Holmes” si „ A Dark Adapted Eye” alaturi de Helena Bonham Carter. Este implicata in promovarea drepturilor persoanelor gay din Marea Britanie. Este casatorita cu Rena Brannan din 2000.

 

 

Advertisements

2 Responses

  1. Parerea mea e ca daca toate lezbiencele ar arata ca Rosie O’Donel sar reduce incalzirea globala. Gandestete numai la cate casete video nar mai fi produse. Apoi transport, spatiu pe raft, toate chestile astea care consuma energie. Parerea mea.

  2. If you are interested in topic: earn online by clicking update – you should read about Bucksflooder first

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: