Sfaturi pentru cupluri

                Susan Adams, licentiata in Psihologie, a creat „Lavender Liaisons”, cea mai puternica baza de date in     inlesnirea relatiilor intre lesbiene din San Francisco, experienta in acest domeniu fiind de 20 de ani.Ea ofera cateva secrete sau conditii ale compatibilitatii intre persoane de acelasi sex:

 

  • Incepe prin a-ti expune intentiile reale. Daca doresti o relatie stabila, afirma acest lucru si demonstreaza prin actiunile tale. Este dureros si duplicitar sa sustii ca doresti fidelitate, dar sa-ti petreci a doua noapte cu altcineva sau sa mergi singura in bar gay. Fii onesta in exprimarea intentiilor.
  • Rezista atractiei sexuale! Descoperiti-va treptat, inainte de a va lasa purtate de valul senzualitatii. Cu cat apropierea este mai precauta, cu atat sansele unei relatii de durata si implinite sunt mai mari.
  • Dezvolta-ti capacitatea de a comunica si de a negocia! O relatie se bazeaza pe compromisuri. Invata sa ceri ceea ce vrei! Unele considera ca, atat timp cat nevoile lor sunt satisfacute, acelasi lucru se poate spune si despre partenera. Incearca sa afli prin intrebari sau diverse modalitati daca si partenera are asteptarile implinite in cadrul relatiei.
  • Recunoaste punctele slabe sau evidentiaza aspectele pe care nu le agreezi intr-o relatie. Cele mai des intalnite sunt: viciile, infidelitatea, problemele legate de incredere sau posesivitate. Discutati deschis despre ce aveti nevoie si ce nu puteti tolera sub nicio forma. Eventual, faceti o lista si o comentati impreuna.
  • Elibereaza-te de trecut! Nu aduce ranile provenite din experientele anterioare in relatia actuala. Toti avem momente mai putin placute in memoria noastra afectiva, altfel nu am fi trait. A aduce aceste amintiri sau rani in relatia prezenta poate fi distrugator. Da relatiei noi o sansa reala! Nu pune piedici inainte de a se dezvolta!
  • Elimina gelozia si sentimentul de nesiguranta! Gelozia este rezultatul nesigurantei. Daca partenera ta manifesta posesivitate, fa-ti timp sa discuti deschis si sa o asiguri ca nu exista probleme. Cum poti construi o relatie daca nu exista incredere reciproca?
  • La multe lesbiene, apropierea initiala este dificila. Cum sa abordezi o persoana care iti place fara sa risti sa fii respinsa? Unele sunt timide. Pentru altele teama de fi  puse intr-o situatie stanjenitoare le impiedica sa actioneze. Exista riscul de a alege persoane care nu sunt compatibile pe termen lung.

 

Acum, stiind secretele, folositi-le! Asigurati-va ca sunteti compatibile, exprimati-va deschis intentiile, rezistati atractiei sexuale initiale, comunicati si faceti compromisuri, subliniati ceea ce nu agreati intr-o relatie. De asemenea, nu aduceti ranile trecutului in relatia actuala!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: