Finaluri…

             De ce intra unii/unele in relatii? De ce se termina relatiile mai repede decat te astepti? Nu ar fi o problema prea complicata. Nu ma voi referi la heterosexuali, desi gasim si acolo exemple multiple de relatii pasagere.
  In primul rand, depinde CE DORESTI de la o relatie. Este foarte important!Vrei ceva de lunga durata, vrei o traire de moment? Vrei sa te lasi dus de val, dar poti sa iti asumi consecintele? Esti genul care face mai degraba sex? Sau, dimpotriva, esti genul care prefera sa ajunga sa faca dragoste?
         Il/o intalnesti. Iti place. Pentru ca, sa spunem, arata bine, pentru ca are un ceva nedefinit, pentru ca este inteligenta, pentru ca iti atrag atentia anumite lucruri…dar o relatie nu se opreste aici. Ea se construieste pe emotii, pe trairi, pe afinitati, pe interese comune. Multe relatii gay ajung repede in zona intima, uneori poate mult prea repede. Apoi, ies la suprafata diferente de asteptari, de reactii. Nu e de mirare, nu s-a raspuns la intrebarea :” ce vreau?”.  Ce vreau de la cel/cea din fata mea? Si cel/cea din fata mea  ce vrea de la mine? Ok, unii/unele vor spune ca nu alegi pe cine sa iubesti, iubirea alege dupa criterii inexprimabile. Este adevarat, dar se intampla ceva frecvent. Ajungem in pat si cu cineva fata de care nu simtim o atractie imperioasa, o nevoie adanca. Ci doar ptr ca este…gay sau bi, ptr ca ne place fizic, ptr ca avem despre ce sa vorbim sau asa ni se pare, pentru ca nu suportam singuratatea…compromisurile nu ne iarta. Este una sa te indragostesti cu adevarat si alta sa iti placa de cineva. 

         Esti pregatit/a sa accepti ca celalalt este o alta personalitate? O alta lume? O alta istorie personala? Ca nu va gandi si nu va simti mereu ca tine? Ca nu iti va raspunde cum vrei de fiecare data? Fiindca toti avem cerinte emotionale, frustrari, neimpliniri acumulate in timp si de fiecare data ne asteptam ca celalalt sa ni le intampine, sa ni le anuleze. O alta relatie este un nou inceput. Dezamagirile vin si din asteptarile noastre pe care le proiectam asupra celuilalt. Numai ca si celalalt are propriile nevoi, uneori diferite de ale noastre.
         Am invatat ceva din relatiile trecute? Fiecare aduce lectia ei. Poate nu ar strica o lista cu ce am avut de invatat. Sa fim mai toleranti? Sa avem rabdare? Sa nu mai judecam pripit? Sa fim mai selectivi? Sa nu mai punem atata suflet sau, dimpotriva, sa ne implicam mai mult afectiv? Ducem cu noi totul, cred ca este bine sa ne purificam din cand in cand, sa ne privim in oglinda cu detasare. Nicio relatie nu se termina doar din vina unuia/uneia.
  Cerem sa fim iubiti si afirmam ca iubim. Dar ce este pentru noi iubirea? Sa avem propria definitie! A iubi nu inseamna pentru mine acelasi lucru ca pentru celalalt poate. Credem cu adevarat in iubire? Suntem capabili/e sa iubim? Cerem mai mult decat oferim? Pentru multi, iubirea se confunda cu atractia sexuala, cu dependenta, se suprapune cu fanteziile formate in timp. Putini iubesc…
  Esti pregatit/a pentru sfarsit? Nu imi mai amintesc cine spunea, dar oamenii sunt lacomi. Toate se sfarsesc, mai devreme sau mai tarziu, inclusiv noi. Nu putem pastra, fiindca totul este destinat sfarsitului in plan uman. Evident, unii/unele doresc ca relatia sa dureze cat mai mult, dar…am ajuns sa cred ca ce nu dureaza, desi exista circumstante pentru asta, e pentru ca nu este sa fie.
 O relatie frumoasa, armonioasa cere timp. Cere rabdare. Cere intelegere. Si potriviri emotionale, afective si intelectuale. Si asta se invata tot in timp. Altfel…ardem repede si ne stingem ca o lumanare.
 Sunt repere…nu sfaturi. Si este usor sa oferi repere, viata ne ia pe toti prin surprindere. Nu alegem pe cine sa iubim. Ar fi usor asa…dar macar va puteti asigura daca iubiti sau nu cu adevarat sau macar ca celalalt merita regretat.
  Atatea dezamagiri, relatii esuate si divorturi am auzit in ultima saptamana, incat…am ajuns sa scriu cateva fraze despre asta.

Maya

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: