Invitatie la polemica adresata membrilor si simpatizantilor Noii Drepte

       Blogul nostru a avut o initiativa ce poate naste controverse. Am invitat prin e-mail membrii Noii Drepte sa isi expuna punctul de vedere pe acest blog. Consideram ca un stat cu adevarat democratic se bazeaza pe dialog, pe opinii diferite si pe posibilitatea ca cele doua parti aflate la poli opusi in ceea ce priveste principiile, sa poata comunica intr-un mod civilizat. Am urmarit cateva dezbateri la televizor si consideram ca dialogul adevarat nu se desfasoara intre doi sau trei reprezentanti, ci intre cei care nu au nume, cei care se pierd in anonimat si care au multe de spus pe acesta tema. Am setat in blog optiunea ca orice comentariu sa poata intra, indiferent de continut. Oricine poate scrie sub protectia anonimatului, pe noi ne intereseaza argumentul, nu identitatea.

  Scopul acestei initiative nu este acela de a ne impune propria viziune, ci de a afla ce gandim si ce credem, fiecare dintre parti, despre aceasta tema. Suntem contienti ca domnul Tudor Ionescu, liderul Noii Drepte, expune parerile tuturor membrilor, dar cand doua parti vorbesc separat sau doar liderii se “dueleaza”, nu exista premiza pentru un dialog autentic si nici nu se poate oferi o imagine reala.  Cativa dintre cititorii acestui blog sunt membrii Accept.

    Membrii de rand si simpatizantii Noii Drepte, persoanele gay care nu se fac vazute si auzite reprezinta, de fapt, adevarata forta a celor doua parti.

In absenta unui raspuns, vom formula propriile concluzii. Asteptam opiniile voastre.

Update

Am primit raspunsul din partea Noii Drepte:

” Iti multumim pentru invitatie si te asiguram ca Noua Dreapta si-a
sustinunt intotdeauna ideile prin dialog si argumente. Suntem disponibili
pentru orice intrebari ar veni din partea voastra insa nu iti putem
garanta un trafic extraordinar pe blog intrucat timpul multora dintre noi
este foarte limitat.

Daca insa exista intrebari, nelamuriri, nedumeriri in ceea ce priveste
actiunea noastra de sambata, nu ezita sa ni le adresezi.

Toate cele bune,
Alexandru Nastase
Noua Dreapta Bucuresti”

Noi vom formula un set de intrebari si vom posta raspunsurile pe blog. Asteptam si intrebarile voastre.

Advertisements

2 Responses

 1. Va salut! Consider laudabila aceasta initiativa, dar mi-e teama ca nu va avea nici un rezultat. Dar speranta moare ultima…Atata timp cat ambele parti implicate sunt realmente dornice sa perceapa argumentele aduse de fiecare, exista o sansa ca societatea romaneasca sa evolueze.
  As vrea sa inteleg cu adevarat aversiunea pe care o au membrii Noii Drepte fata de minoritatile sexuale. Pentru mine e ca si cum m-as intoarce impotriva fratelui/surorii/unchiului, etc. si l-as judeca, incrimina, agresa. Avand in vedere credinta ortodoxa pe care Noua Dreapta o ia drept punct de reper, afirm si eu, in virtutea aceleiasi credinte: “nu judeca, numai Dumnezeu are dreptul sa judece!” si sa dea pedepse pe masura faptei. Cand au vrut sa o ucida cu pietre pe Maria Magdalena, Iisus Christos a spus “sa ridice piatra doar cel care se stie fara de pacat!”. Si atunci TOTI au aruncat pietrele din mana la loc pe jos…
  E firesc, e omenesc sa nu fii de acord cu multe lucruri pe lumea asta, dar atata timp cat lasi sa te cuprinda ura si inversunarea, violenta impotriva aproapelui tau, nu mai e nici firesc, nici omenesc si nici crestinesc…
  Si inca ceva: niciodata nu am inteles de ce toate citatele din biblie care se aduc ca argumente deja clasice impotriva homosexualitatii se interpreteaza asa cum se interpreteaza, cand textele in sine sunt foarte relative, evazive si chiar clar fara legatura cu aceasta orientare. Sa luam de exemplu faimoasa poveste cu Sodoma si Gomora.
  Acolo scrie clar in cap. 19 din Geneza (Facere): 4. Dar mai înainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetăţii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tânăr până la bătrân, au înconjurat casa,
  5. Şi au chemat afară pe Lot şi au zis către el: “Unde sunt Oamenii, Care au intrat să mâie la tine? Scoate-I ca să-I cunoaştem!”
  6. Şi a ieşit Lot la ei dinaintea uşii şi, închizând uşa după dânsul,
  7. A zis către ei: “Nu, fraţii mei, să nu faceţi nici un rău.
  8. Am eu două fete, care n-au cunoscut încă bărbat; mai degrabă vi le scot pe acelea, să faceţi cu ele ce veţi vrea, numai Oamenilor acelora să nu le faceţi nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperişul casei mele!”
  Ce sa intelegem aici decat ca Lot nu a vrut sa incalce legea ospitalitatii? Si cum nu ne mira ca isi ofera fiicele in schimb? Cum poti sa iti dai copiii prada railor??? Ce om ar face asta? Dar nu ma mira, avand in vedere ca acelasi Lot (fara sa stie, saracul) isi lasa fiicele insarcinate…Bietele fete, trebuiau sa-i “duca samanta mai departe”. Foarte important lucru, intr-adevar, iar el chiar nu a stiut, nu a simtit nimic, iar Dumnezeu nu i-a pedepsit pe nici unul. Mda… Inchei deocamdata. Dumnezeu singurul stie care e adevarul, este Adevarul, El doar are dreptul de a judeca si pedepsi. Noi sa incercam doar sa fim mai buni si mai toleranti.

  • Multumesc ptr raspuns, Madalina. Parerile au fost impartite. Sunt unii care au spus ca acordam prea mare importanta Noii Drepte. Altii au spus ca cei care merg la parada gay nu ii reprezinta, ca sunt extreme si unii si altii. Si sunt si cei care nu au comentat nimic, obisnuiti cu existenta subterana si cu tacerea. Nu stiu cat de uniti sunt cei de la Noua Dreapta. Dar comunitatea gay sufera in ceea ce priveste comunicarea si imi asum aceasta constatare. Am mizat intotdeauna, inclusiv in relatiile personale, pe importanta dezbaterii, a comunicarii. Suntem diferiti, gandim diferit, dar nu trebuie sa ramanem complet separati. Altfel, vom stagna. Nu ma intereseaza, nu imi pasa, nu vorbesc cu aia…ceilalti devin oglinda noastra.
   Am trimis cateva intrebari, asteptam raspunsurile.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: