“Dumnezeu nu ii iubeste pe homosexuali”

   Am citit acest articol scrasnind din dinti, apoi zambind, apoi distrandu-ma pe marginea lui. Nu vreau sa ii fac reclama acestei distinse Emilia Corbu ( cred ca este vorba despre cea care se declara doctor in istorie, arheolog expert si ” totdeauna, ortodoxa”), dar nu am incotro. Doamna sustine fara niciun fel de ezitare ( aceasta lipsa de ezitare mie imi spune ceva) ca Dumnezeu nu ii iubeste pe toti la fel, in niciun caz pe homosexuali, persoane pe care nu le iubeste, de fapt, nimeni, nici in cer nici pe pamant. Titlurile doamnei ma lasa indiferenta, pentru ca, de obicei, fac distinctia intre cultura si spiritualitate.

În efortul lor vizibil de a mima normalitatea, homosexualii plonjeaza în religie si din fundul mintii lor au scos enormitatea ca “Dumnezeu îi iubeste pe toti la fel”. Sa o creada ei asta! Dumnezeu e ca un olar care face ce vrea cu vasul lui, e ca vântul care sufla unde pofteste, e ca un Domn care da unuia cinci talanti si altuia trei si, daca vrea sa scape un suflet ales, însala si la cântar. E un Dumnezeu zelos (“cine nu e cu mine e împotriva mea”), razbunator (“A mea este razbunarea”) si care uraste pe pacatos (“pe cel pacatos si necredincios îl uraste inima Mea”). Un Dumnezeu protocolar care te da afara de la masa daca nu ai haina de nunta, care judeca si cere socoteala pentru ale sale (“pui de napârci ce sunteti”!), care tine cont de fapta nu doar de intentie (a se vedea esecul celor cinci fecioare nebune).

 

Eu nu cunosc Biblia la fel de bine ca doamna. Stiu insa ca un Dumnezeu razbunator, viclean, sangeros, contradictoriu si capabil de ura se gaseste in Vechiul Testament. Multi se raporteaza la el pentru a extrage ceea ce le convine. Iisus este fondatorul crestinismului, prin urmare crestinismul incepe cu Noul Testament. Altfel, riscam ca interpretarea sa se faca subiectiv si contextual. Nu ma pot raporta la o lume de acum 2000 de ani, dominata de legi proprii, specifica mentalitatii iudaice. As intreba-o pe doamna daca ar fi putut ajunge doctor in istorie, ca femeie, daca o astfel de lume s-ar fi pastrat. Si potrivit Vechiului Testament, este o persoana in care nu te poti increde, fiindca este, pur si simplu, femeie:”Şi am găsit că mai amară decāt moartea este femeia a cărei inimă este o cursă şi un lanţ şi ale cărei māini sunt nişte lanţuri;cel plăcut Domnului scapă de ea dar cel păcătos este prins de ea.”( Ecleziastul (7:26). Ar trebui sa il asculte si pe Sf Pavel in Noul Testament, care spunea:” Femeii nu-i dau voie să īnveţe pe alţii,nici să se ridice mai presus de bărbat ci să rămānă īn tăcere”. Prin urmare, doamna sa se abtina, conform Bibliei. Este femeie si limitata si amagitoare si nelegitima.

Asa stând lucrurile, bietii homosexuali sunt într-o mare confuzie teologica crezând ca îi iubeste cineva acolo sus.

Nu doar sus, dar nici jos nu îi iubeste nimeni si “Marsul pentru normalitate” mai mare din an în an si toate sondajele dovedesc aceasta intoleranta a românilor pentru cererile homosexualilor care vor, nici mai mult, nici mai putin, decât luna de pe cerul nostru si soarele din zilele noastre tihnite.

   Doamna s-a asezat confortabil pe scaunul de judecata al lui Dumnezeu si sustine fara indoiala ca nimeni nu ii iubeste pe homosexuali. Trufia cu care judeca, fiind convinsa ca Biblia este de partea ei, o arunca, de fapt, acolo unde nu si-ar dori sa fie.Cine se va mantui sau nu, cine va fi iertat sau nu, asta doar Dumnezeu poate decide.  Doamna este o fatarnica:” “cu ce judecată judecati, veti fi judecati; si cu ce măsură măsurati, vi se va măsura. .. cum poti zice fratelui tău: “Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău” si, când colo, tu ai o bârnă intr-al tău?.. Fătarnicule, scoate intâi bârna din ochiul tău, si atunci vei vedea deslusit să scoti paiul din ochiul fratelui tău” (Matei 7:2-5). In mod normal, nu as fi acordat atata importanta unui astfel de articol, fiindca, intr-o forma sau alta, ajung in aceeasi situatie cu doamna. Judec, acuz. Dar nu pot nici sa tac, atunci cand vad falsi profeti inoculandu-le altora ideea ca esti iubit de Dumnezeu daca ii vezi in iad pe homosexuali. Marsul pentru Normalitate nu este mai mare din an in an, imi pare rau pentru doamna, dar oamenii au alte probleme ca sa mai arunce cu oua, este criza, suferinta ne intelepteste. Si Doamne fereste sa avem parte de suferinta ca sa ajungem la mai multa umilinta…Mi-e greu sa comentez formularea ” luna de pe cerul nostru”, fiindca este poetica si s-ar putea sa-i spulber farmecul.

   Miza este renuntarea la o traditie veche de 7000 de ani (de la Sodoma si Gomora) care îi plaseaza pe homosexuali în afara normalului. Traditia care este consemnata într-una din cartile fundamentale ale umanitatii a fost preluata si aplicata de toate culturile si civilizatiile care s-au perindat de-a lungul timpului.

Repet, desi m-am saturat sa repet, ca episodul celor doua cetati nu se refera strict la homosexualitate. Interpretarea aceasta este relativ recenta. Sa revedem pasajul:” Iata aceasta a fost nelegiuirea Sodomei: ingamfarea, indestularea de paine si nepasarea( Iezec 16, 49). Prin urmare, oamenii acestia traiau in bogatie si in desfrau. In seara in care Lot i-a gazduit pe cei doi ingeri trimisi de Dumnezeu, acestia au dorit sa ii violeze:” “Unde sunt barbatii care au intrat la tine? Scoate-i ca sa ne impreunam cu ei”. Din cate stiu eu, violul este pedepsit si in zilele noastre, nu cu moartea ca in Vechiul Testament, dar pedepsit.

  În tabara homosexualilor e saracie mare si de popor si de idei. Numarul lor mic îi face vulnerabili. Apoi, fiecare în parte, sunt oameni cu probleme de imagine. Încercând sa ne convinga de normalitatea lor, televiziunile ne-au prezentat o gramada de homosexuali. Toti, dar toti aveau defecte (prea oxigenati, prea impulsivi, barbati prea firavi sau femei cu un vadit exces hormonal, voci prea ascutite, altii cu prune-n gura). Cel mai trist este ca toti pareau vlaguiti sufleteste cu ochi ca de peste mort (vorba parintelui Paisie). Toti aveau o viata de telenovela si pareau obsedati de partenerul lor. Fireste ca acesti oameni trebuie sa aiba aceleasi drepturi economice, politice, sociale ca si noi, dar nu ne pot convinge ca alegerea lor sexuala poate fi o alternativa de viata.

   Doamna are pretentii de om cultivat si instruit si iata ce abordari de cancan are. ” Toti, dar toti aveau defecte”…doamna cu siguranta este perfecta. Frumoasa, cu dictie, distinsa, cultivata, nevopsita, voce calda. Iar defectele expuse sunt expresia unor clisee si nimic mai mult. Doamna stie ca barbatii gay sunt efeminati, iar femeile masculinizate. Din cauza vietii ascunse, homosexualii sunt si dezechilibrati. Nu vad nicio diferenta intre doamna expert si un “academician” cu scoala primara,  care comenteaza pe vreun site oarecare pe Naomi. Ei stiu cateva lucruri si atat. Toti sunt “vlaguiti sufleteste cu ochi ca de peste mort”. Eu sunt convinsa ca ar fi afirmat acelasi lucru, chiar daca nu ar fi vazut niciun homosexual. Doamna este strivita de prejudecati si, in viziunea ei, homosexualitatea se citeste in ochi, fiindca ochii sunt oglinda sufletului, iar sufletul este mancat de “moliile” pacate. Ea nu vede oameni, vede diavoli si atunci ma intreb daca nu cumva doamna are viziuni demonice periculoase pentru sanatatea sufleteasca.

Daca s-ar fi facut un studiu de fezabilitate, adica de istorie, mentalitate si religie, s-ar fi vazut ca România este o tara traditionalista pâna în maduva oaselor si asta dintotdeauna. Ca în capul românilor nu încapea nici gândul de homosexual, nici macar denumirile traditionale nu le cunosteau. S-a facut un sondaj pe strada si oamenii confundau cuvântul pederast cu cel de pedestras. Daca unor astfel de oameni le arati la televizor doi barbati sarutându-se, exista riscul real ca aparatul sa fie aruncat în strada. Piticul trebuie sa se gândeasca bine cu ce companie lucreaza. Iar “pedestrasii” ar trebui sa îsi cam ia talpasita. Aici, nici chiar Dumnezeu nu îi iubeste pe toti la fel. E dreptul Lui, nu?

Da, Romania este o tara traditionalista, nu pot nega. Dar doamna face o confuzie grava intre traditie si nestiinta sau lipsa de educatie. Ce inteleg eu este ca ar fi bine ca romanii sa nu stie ce inseamna homosexual, sa confunde termenul de “pederast” cu cel de ‘pedestras” si sa arunce televizoarele in capul trecatorilor, daca vad doi homosexuali. Adica sa ne mentinem in bezna nestiintei, cam ce a facut Biserica atatea secole la rand. Doamna Corbu, nu sunteti crestina, sunteti fanatica, chiar cu oarecare doza de iresponsabilitate, ceea ce ma ingrijoreaza. Rareori am citit un articol atat de anticrestinesc precum acesta.

 Maya

 

Advertisements

10 Responses

 1. Un bărbat nu poate iubi așa cum iubește o femeie decât pe o femeie, fie la nivel sentimental, fie fizic. (Aici fac o paranteză și spun că și bărbații care fac sex anal cu femei sunt tot la același nivel cu homosexualii)
  Același lucru e valabil și pentru femei, care nu pot iubi decât un bărbat, în niciun caz o altă femeie.
  Dumnezeu, când a creat lumea, a creat ființele în 2 forme: mascul și femelă, bărbat și femeie. Doar așa poate exista înmulțirea, deci binecuvântarea lui Dumnezeu în creație.

  Și a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul și după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peștii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietățile ce se târăsc pe pământ și tot pământul!”
  Și a făcut Dumnezeu pe om după chipul Său; după chipul lui Dumnezeu l-a făcut; a făcut bărbat și femeie.

  La om, bărbat+femeie+copil = chipul Sfintei Treimi, adică familia umană se aseamănă cu Dumnezeu (care este și el „o familie” alcătuită din 3 persoane, care sunt Unul).
  Homosexualitatea, la fel ca și celelalte devieri de comportament (fizic, psihic), este o eroare provocată de ceva ce nu ține de genetică (așa cum se justifică mulți homosexuali, spunând că nu e o alegere, ci te naști așa), ci de trăiri/experiențe/gândiri necorespunzătoare firii umane.
  Așa cum nu poți spune că te naști cu diabetul, nu poți spune nici că te naști cu homosexualitatea. Cel mult, o dobândești pe parcursul vieții. Însă, a o asuma și a o trăi, crezând că ea este parte din tine și te reprezintă este o greșeală mortală.
  Nu judec, ci vreau să vă fac să înțelegeți că este o problemă gravă. Este unul din păcatele pentru care cei murdăriți de ea nu vor intra în Împărăția Cerurilor (în Rai, adică nu vor trăi veșnic în fericire, alături de Dumnezeu, cu toate binecuvântările Lui fără sfârșit), ci vor ajunge acolo unde i-a târât „celălalt” (în iad, unde e chinul veșnic, fără posibilitate de regret sau de schimbare a sentinței).

  „Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții,
  Nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu azvârle oamenii în iad, ci ei singuri își aleg finalul. El tot strigă neîncetat către ei să se întoarcă pe calea cea dreaptă, să poată să îi vindece, să îi ridice din mocirlă, să îi curețe. Și e atât de simplu: tot ce trebuie să faci este să îți deschizi cu adevărat, din tot sufletul, mintea, inima și să îi ceri să te ajute să îți revii.

  Și așa erați unii dintre voi. Dar v-ați spălat, dar v-ați sfințit, dar v-ați îndreptat în numele Domnului Iisus Hristos și în Duhul Dumnezeului nostru.”

  Iisus Hristos, cel prin care suntem iertați de ORICE păcat din lume, a purtat și a fost pedepsit și pentru păcatul homosexualității. Pe cruce, El a simțit totul: rușinea, neputința, durerea, neîmplinirea, stigmatizarea și chinul.. aduse de homosexualitate și asta pentru ca cei care sunt prinși în această patimă să fie iertați de Tatăl Său, iar prin Duhul Lui să fie readuși la starea de oameni demni de Dumnezeu.
  Deci, Dumnezeu a făcut deja totul pentru ca homosexualii să poată fi iertați! Însă, ei trebuie să își recunoască vina și să se întoarcă la Dumnezeu, să ceară iertare și să renunțe DEFINITIV la acest păcat cumplit.
  Eu am să las un link, unde veți găsi câteva rânduri despre ce înseamnă homosexualitatea și cum este ea văzută de Cel care a creat oamenii, și am încrederea că vă va ajuta.

  http://www.orthodoxphotos.com/readings/trupul/homosexualitatea/credinta.shtml

  Mă rog la Dumnezeu să vă lumineze, să vă ajute și să vă dea forța să începeți o nouă viață, fără de păcat.

 2. Nu am avut rabdare sa citesc pana la capat comentariul tau, dar iti respect punctul de vedere. Ai aceleasi argumente pe care le intalnesc la majoritatea habotnicilor. Nu pot decat sa-ti urez…vesnicie placuta!

  • Păcat că nu ai citit până la capăt. Ai fi observat că nu sunt habotnic, iar intenția mea era de a le da o speranță de vindecare celor cu probleme, nu de a ține o lecție de religie.

   Dumnezeu să ne ajute pe toți să ne trăim viețile frumos, nu pătați de patimi scârboase, care ne distrug, atât aici, cât și în veșnicie!

 3. De ce crezi ca vreau sa ma vindec? Sunt multumita asa, nu am nevoie de altceva sau de altcineva. Si de unde ai scos ideea ca homosexualii pot fi vindecati? Esti psihiatru? Nu exista metode de vindecare, fiindca homosexualitatea nu se vindeca. Este innascuta si acesta este adevarul, nu un pretext. Daca te-ai fi informat, ai fi aflat ca toate incercarile au esuat. Nu ma refer la cei care o practica din curiozitate sau din dorinta de a experimenta. Nu ma refer nici la cei bisexuali, pentru care e mai usor sa aleaga. Daca eu ti-as cere sa fii homosexual, fiindca asa e normal (sa presupunem ca se inverseaza tiparele in societate), ce ai face? Eu ma ofer sa te ajut sa te “vindeci” de heterosexualitate. Gabriel, incearca sa te pui in locul celuilalt atunci cand judeci! Te-ai gandit vreodata ca pentru un homosexual impreunarea cu o femeie este scarboasa, asa cum este pentru tine sexul cu un barbat? Repulsia pe care o simti tu, o simte si el.In plus, nu totul se invarte in jurul sexualitatii. Nu stiu de ce, de unde va vine impresia aceasta ca doi oameni de acelasi sex stau impreuna fiindca impartasesc aceleasi fantezii sexuale. Doi oameni stau impreuna din multe alte motive. Unul dintre ele este iubirea. Nu scriu ca sa ma justific, fiindca nu simt nevoia sa ma justific,ci pentru ca ai fost destul de politicos in abordare. Iubesc o femeie si tu n-ai cum sa schimbi asta, sub nicio forma.

  • Homosexualitatea nu este înnăscută. Asta este o justificare din partea celor care o practică și o jignire profundă la adresa lui Dumnezeu, Cel care a creat totul, inclusiv oamenii.

   Vindecare există, dragă maya, și nu trebuie să fii psihiatru ca să îți dai seama de asta. O spun nenumăratele cazuri de oameni care s-au lăsat prinși în patima asta dar au găsit putere de a ieși din ea. Însă, mai înainte de toate, au conștientizat că ceea ce fac/trăiesc/și-au asumat a fost o greșeală ce trebuie îndreptată și au cerut ajutor. Ei și-au dorit să redevină normali, așa cum i-a făcut Dumnezeu. Iată doar câteva exemple: http://vox.publika.md/social/marturia-unui-fost-homosexual-46661.html http://www.homosexualitate.ro/marius.html http://www.contracurentului.com/node/1097

   Eu nu judec pe nimeni! Eu doar trag un semnal de alarmă, căci timpul judecății lui Dumnezeu se apropie și o să îmi pară foarte rău de toți tinerii care au refuzat adevărul în schimbul minciunii ordinare a celui care vrea să piardă sufletele tuturor, dacă ar putea.

   Dumnezeu este mai real decât suntem noi, iar legile Lui sunt mai adevărate decât orice dreptate omenească. Binele nu poate exista pentru nimeni decât dacă respectă legile care protejează omul de rău. Abaterea de la reguli atrage răul. Acum, pe Pământ, avem un timp definit în care putem alege: fie suntem cu Dumnezeu și Îl respectăm și, implicit, suntem cu Binele veșnic, fie Îl sfidăm și îi punem vorbele „la dos” și ne condamnăm singuri la o viață veșnică fără El – adică la o viață fără Bine, deci o veșnicie de rău, în cea mai grozavă formă a lui.

   Iadul nu e un loc unde e doar foc și smoală. Asta e pentru frica celor mici. Iadul este locul și trăirea lipsei oricărei forme de bine. Moartea în acest păcat (la fel ca în orice alt păcat din cele menționate de Dumnezeu în Biblie) te face să te trimiți singur în iad. Dumnezeu URLĂ în fiecare zi după oameni să se trezească. Le dă n+1 către infinit ocazii să renunțe la tot ce fac rău. El a făcut deja tot când L-a dat pe Hristos. Acum așteaptă să-I răspundem.

   În funcție de răspuns, ne așteaptă fericirea absolută și reală sau nefericirea nesfârșită și la fel de reală.

   Dumnezeu să ne ajute pe toți să alegem calea dreaptă!

 4. Gabriel, nu am nicio indoiala ca tu crezi mult in ceea ce spui. Nu am nicio indoiala ca ai intentii bune. Nu voi putea fi insa niciodata de acord cu tine, prin urmare…
  Cazurile cu homosexualii vindecati sunt departe de ce inseamna a fi homosexual. De fapt, n-au nicio tangenta. Am citit. Unul a fost folosit de la o varsta frageda, celalalt mai mult se roaga sa nu fie gay fiindca si el recunoaste ca nu stabileste inca relatii afective normale cu femeile. Este evident ca tu n-ai avut niciun contact cu persoanele gay si vorbesti mult din auzite. Cei care se considera “vindecati” fie au abordat homosexualitatea ca pe un divertisment sexual, ca pe o aventura, fie au suferit traume, gen viol si au incercat o distantare ulterioara. Cam atat am avut de spus.

 5. Unul dintre cei mai buni prieteni ai mei a fost homosexual. Nu mai este.
  Cei vindecați cu adevărat sunt chiar vindecați. Cei care doar se declară vindecați se înșeală pe ei înșiși și, abia în cele din urmă, pe cei din jurul lor.
  Vindecați sunt cei care au apelat la ajutorul lui Dumnezeu. Doar El poate schimba sufletul unui om. În rest, nimeni nu poate face asta.

 6. Gabriel, sa presupunem ca ai dreptate, prietenul tau a fost homosexual si s-a “vindecat”. Din punctul meu de vedere, ceva nu e in regula. Fie nu a fost cu adevarat homosexual, ci bisexual, fie a trait homosexualitatea din curiozitate, fie -si cred ca aceasta este- se minte pe el insusi, se autosugestioneaza, isi impune ceva contrar naturii lui. E ca si cum eu as decide astazi sa traiesc cu un barbat fiindca asa e normal si moral. Da, pot trai cu un barbat, dar as fi ca dedublata, o actrita intr-un rol, o forma fara fond, o femeie care se pacaleste si pe sine si pe cel de langa ea. M-as acoperi de teorii si de citate din Biblie si as cauta compania habotnicilor si m-as duce la biserica doar pentru a nu lua contact cu ceea ce sunt de fapt. Si as sfarsi falsa si chinuita si urata fiindca nu ar exista armonie intre eul social si eul meu profund.
  In plus, repet, NU VREAU SA FIU VINDECATA, fiindca nu consider ca sufar de vreo boala. Vreau sa intelegi foarte bine acest lucru, nu am procese de constiinta, nu ma simt vinovata, nu simt ca ar trebui sa ma justific. Prietenul tau are alta fire, alt drum, alta raportare la ceea ce este. Nu cere tuturor sa fie la fel, fiindca suntem oameni, nu oi!
  Pe de alta parte, te rog, lamureste-ma, de ce luptati atat de mult impotriva homosexualilor cand este evident (ma refer la Biblie) ca nu este cel mai mare pacat, iar Iisus nici macar nu l-a mentionat. De ce nu protestati impotriva sexului oral, a adulterului, a iubirii de bani, a femeilor care-si pierd virginitatea inainte de casatorie, impotriva vrajitoarelor, a celor care tradeaza…de ce? Toate acestea sunt considerate pacate in Biblie. NU EU LE CONSIDER.
  De ce va opriti cu atata vehementa in fata homosexualilor si ii aruncati in infern cu atata siguranta, ignorand alte pacate considerate mai mari? De ce nu spuneti nimic impotriva majoritatii si va opriti cu atata staruinta in fata minoritatii? De ce nu te legi de prietenii tai care inseala, fac sex oral, injura, se gandesc cel mai mult la bani? De ce? Eu nu judec pe niciunul dintre acestia si nu vreau sa arunc pisica moarta din ograda mea in ograda celuilalt, si cred ca oricare fiinta are acces la mantuire (daca asa ceva exista), dar nu pot sa nu remarc o forma de ipocrizie pe care o manifestati. Este mai usor sa dai cu pietre intr-o minoritate care nu se poate apara ca majoritatea? Noua Dreapta de ce iese agitand icoane doar in cazul homosexualilor?
  Ai citit Biblia, ai cunostinte de teologie si stii ca sunt alte pacate mari. Nu homosexualitatea a facut lumea sa fie cum este astazi, nu homosexualitatea provoaca razboaie si crize si saracie si ura si cruzime. Ar fi prea greu sa luptati impotriva majoritatii? E mai usor sa schimbi o minoritate? Atunci cineva (ghiceste tu cine) este partinitor si las. Daca tot vrei sa aplici legile divine, aplica-le total, nu discriminatoriu!
  Vreau sa-mi arati un site pe care ai postat mesaje impotriva altor “pacate” in afara de homosexualitate. Iar eu te voi respecta.

 7. Dragă Maya, Dumnezeu nu a făcut o ierarhie a păcatelor. Păcatul cel mai mare nu este crima, să zicem, așa cum consideră mulți (inclusiv creștini) sau orice ni se pare nouă abominabil. Asta e o greșeală majoră. Păcatul cel mai mare este al tău, indiferent care e el. Este cel care te stăpânește. Pentru un alcoolic, este băutura. Pentru un curvar, este sexul ilegal. Pentru un om „bun”, ar putea fi lăcomia sau mândria interioară. Orice este rău este păcat, chiar și lipsa faptelor bune este păcat, chiar dacă „nu faci rău”.

  Crezi că prietenilor mei (aleși cu grijă!) nu le spun nimic? Și ei primesc atenționările de rigoare, și nu că aș fi eu perfecțiunea întruchipată, ci tocmai pentru că și eu am fost pe un drum greșit ANI GREI de zile, iar acum suport consecințele. Și, crede-mă, aș face ORICE să dau timpul înapoi să nu mai comit greșelile care m-au adus în situația de azi, unde am pierdut MULT și sufăr ENORM pentru ce am pierdut.

  Nu confunda habotnicia cu credința reală. Eu nu vorbesc din tratate de teologie. Eu vorbesc, în primul și în primul rând, din dovezile pe care le-am avut în viața personală, care mi-au arătat clar că păcatul este și va fi pedepsit, mai devreme sau mai târziu, indiferent de „gravitatea” lui. Când recomand cuiva să se schimbe o fac de dragul acelei persoane, pe care poate că nu o cunosc, în ideea să nu ajungă să experimenteze DREPTATEA lui Dumnezeu, care este EXTREM de dureroasă, ci doar IUBIREA Lui, care este COPLEȘITOARE.

  Eu, la fel ca și alți creștini, nu lupt împotriva nimănui. Cel mult lupt alături de cineva împotriva păcatului acelui cineva, căci îmi aduc aminte că și eu aș fi vrut să fiu ajutat să scap de o anumită problemă de care lumea spunea că e firească, e normală, etc. dar care s-a dovedit a fi baza pentru pedeapsa mea ulterioară. Și, dacă vorbim de gravitate, acea problemă făcea parte din lista celor pentru care nu intram în Rai…

  Homosexualitatea este păcat și trebuie scăpat de ea cât mai repede!

 8. Pana si Dante, in “Divina Comedie”, ierarhizeaza pacatele in descrierea Infernului. Exista pacate de moarte si pacate care nu sunt de moarte, exista trepte ale pacatului. Iisus spune, de exemplu, in timpul propriei judecati: “Cine Ma da in mainile tale, are un mai mare pacat.” Este ciudat sa sustii ca nu exista grade ale pacatului.
  Eu zic sa oprim acest dialog al surzilor aici, oricum nu vom ajunge niciodata la jumatatea drumului.
  Daca stii limba engleza: http://www.youtube.com/watch?v=om6AA0u7lME
  O zi buna iti doresc!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: