Cateva nelamuriri

  • Aud deseori exprimata intr-o forma sau alta aceasta teama: homosexualii vor sa faca prozeliti, adica vor sa extinda “boala” lor, sa-i contamineze si pe ceilalti. Intreb in mod logic: care dintre voi, cei care sustineti aceasta idee, veti putea deveni vreodata homosexuali? Caruia dintre voi ii este teama ca va fi intr-o zi homosexual? Fiindca daca spuneti “eu nu”, “eu nu” atunci nu stiu despre ce prozelitism vorbiti…nu sunteti siguri de propria heterosexualitate?
  • Se invoca episodul Sodoma si Gomora din Biblie.  Voi posta aici fragmentul din Biblie si voi ruga homofobii sa-mi spuna clar unde gasim homosexualitatea. Iata ce spune Iezechiel 16:49-50: “Iată care au fost fărădelegile Sodomei, sora ta, şi ale fiicelor ei: mândria, îmbuibarea şi trândăvia; iar mâinile săracului şi ale celui nevoiaş nu le-au sprijinit.

50. Ele s-au mândrit şi au făcut urâciune înaintea Mea; de aceea le-am şi nimicit, cum ai văzut.

Cei doi Ingeri au ajuns la Sodoma seara, iar Lot sedea la poarta Sodomei. Si vazandu-I, Lot s-a sculat inaintea Lor si s-a plecat cu fata pana la pamant

2. Si a zis: “Stapanii mei, abateti-va pe la casa slugii Voastre, ca sa ramaneti acolo; spalati-Va picioarele, iar dimineata, sculandu-Va, Va veti duce in drumul Vostru”. Ei insa au zis: “Nu, ci vom ramane in ulita”.

3. Iar el I-a rugat staruitor si S-au abatut la el si au intrat in casa lui. Atunci el Le-a gatit mancare, Le-a copt azime si au mancat.

4. Dar mai inainte de a Se culca Ei, sodomenii, locuitorii cetatii Sodoma, tot poporul din toate marginile; de la tanar pana la batran, au inconjurat casa,

5. Si au chemat afara pe Lot si au zis catre el: “Unde sunt Oamenii, Care au intrat sa maie la tine? Scoate-I ca sa-I cunoastem!”

6. Si a iesit Lot la ei dinaintea usii si, inchizand usa dupa dansul,

7. A zis catre ei: “Nu, fratii mei, sa nu faceti nici un rau.

8. Am eu doua fete, care n-au cunoscut inca barbat; mai degraba vi le scot pe acelea, sa faceti cu ele ce veti vrea, numai Oamenilor acelora sa nu le faceti nimic, de vreme ce au intrat Ei sub acoperisul casei mele!”

9. Iar ei au zis catre el: “Pleaca de aici! Esti un venetic si acum faci pe judecatorul? Mai rau decat Acelora iti vom face!” Si repezindu-se spre Lot, se apropiara sa sparga usa.

10. Atunci Oamenii aceia, care gazduiau in casa lui Lot, intinzandu-Si mainile, au tras pe Lot in casa la Ei si au incuiat usa;

11. Iar pe oamenii, care erau la usa casei, i-au lovit cu orbire de la mic pana la mare, incat in zadar se chinuiau sa gaseasca usa.

12. Apoi au zis cei doi Oameni catre Lot: “Ai tu pe cineva din ai tai aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul in cetate, scoate-i din locul acesta,

13. Ca Noi avem sa pierdem locul acesta, pentru ca strigarea impotriva lor s-a suit inaintea Domnului si Domnul Ne-a trimis sa-l pierdem”.

14. Atunci a iesit Lot si a grait cu ginerii sai, care luasera pe fetele lui, si le-a zis: “Sculati-va si iesiti din locul acesta, ca va sa piarda Domnul cetatea”. Ginerilor insa li s-a parut ca el glumeste.

15. Iar in revarsatul zorilor grabeau ingerii pe Lot, zicand: “Scoala, ia-ti femeia si pe cele doua fete ale tale, pe care le ai, si iesi, ca sa nu pieri si tu pentru nedreptatile cetatii!”

16. Dar fiindca el zabovea, ingerii, din mila Domnului catre el, l-au apucat de mana pe el si pe femeia lui si pe cele doua fete ale lui

17. Si, scotandu-l afara, unul din Ei a zis: “Mantuieste-ti sufletul tau! Sa nu te uiti inapoi, nici sa te opresti in camp, ci fugi in munte, ca sa nu pieri cu ei!

18. Iar Lot a zis catre Dansii: “Nu, Stapane!

19. Iata sluga Ta a aflat bunavointa inaintea Ta si Tu ai facut mila mare cu mine, mantuindu-mi viata; dar nu voi putea sa fug pana in munte, ca sa nu ma ajunga primejdia si sa nu mor.

20. Iata cetatea aceasta este mai aproape; sa fug acolo si sa ma izbavesc. Ea e mica si-mi voi scapa acolo viata prin Tine!”

21. Si i-a zis ingerul: “Iata, iti cinstesc fata si-ti implinesc acest cuvant, sa nu pierd cetatea despre care graiesti.

22. Grabeste dar si fugi acolo; ca nu pot sa fac nimic pana nu vei ajunge tu acolo!” De aceea s-a si numit cetatea aceea Toar.

23. Cand s-a ridicat soarele deasupra pamantului, a intrat Lot in Toar.

24. Atunci Domnul a slobozit peste Sodoma si Gomora ploaie de pucioasa si foc din cer de la Domnul

25. Si a stricat cetatile acestea, toate imprejurimile lor, pe toti locuitorii cetatilor si toate plantele tinutului aceluia.

Eu nu vad in acest fragment un cuplu de homosexuali, doi oameni care se iubesc. Eu citesc despre viol, desfrau si lipsa de ospitalitate.

  • Mi se aduce tot timpul argumentul cuplului edenic Adam si Eva, precizandu-se ca Dumnezeu nu a creat pe Adam cu alt Adam si invers. Aparent argumentul este logic.  Dar eu nu sunt Eva! Eu sunt persoana nascuta in Romania, in secolul al XXI-lea, si nu cred ca as avea ceva in comun cu aceasta Eva. Nu cred ca am avea despre ce sa vorbim la o cafea, de exemplu, si nu cred ca aspiratiile sau nevoile mele sunt aceleasi cu ale ei. Daca Dumnezeu si-a dorit o Eva intr-un anume fel, de ce are nevoie de miliarde de alte Eve, copii dupa model, fiinte in serie? Asta in primul rand. In al doilea rand, cum explicam persoanelor de culoare, de exemplu, ca Eva era alba? Sau chinezoiacei cum ii spunem ca Eva nu avea ochii oblici si pielea galbena? Mergand pe aceeasi linie, credeti ca daca Dumnezeu ar fi vrut sa fie o Eva cu ochii oblici si pielea galbena, n-ar fi creat-o de la inceput?
  • Nicaieri Iisus nu vorbeste despre homosexualitate. Credeti ca, daca ar fi fost esential, nu ar fi facut-o? Iisus vorbeste, in schimb, de trei categorii de fameni: Sunt fameni care s-au nascut asa din pantecele mamei lor, unii sunt fameni pe care oamenii i-au facut astfel, iar altii sunt fameni, care s-au facut fameni pe ei insisi, pentru Imparatia cerurilor. (Evanghelie dupa Matei, cap.19 , versetul 12). Daca multi heterosexuali interpreteaza dupa bunul plac episodul Sodomei, sustinand ca cetatea este distrusa din cauza homosexualitatii, de ce nu pot si eu sa interpretez (chiar mai aproape de adevar decat ei) acest pasaj ca facand referire la homosexualii care se nasc asa si, implicit, nu pot procrea?
  •  De ce majoritatea celor care sustin, mai mult sau mai putin, cauzele minoritatilor sexuale, simt nevoia sa-si inceapa discursul cu :”Eu sunt heterosexual, imi plac femeile, dar…?” Ce teama ii domina? De ce nu sunt siguri de propria heterosexualitate? De ce simt nevoia sa precizeze un aspect asupra carora nu au fost in prealabil chestionati?
  • De ce simt heterosexualii ca in preajma unui homosexual sunt in pericol, sub asediu? Nu am auzit pana acum in Romania de vreun caz de viol al unui homosexual asupra unui heterosexual. Nu am auzit nici macar de vreun caz de hartuire sexuala. In schimb, aud si vad zilnic femei violate si hartuite de barbati. Prin urmare, daca homosexualul nu este realmente un pericol, heterosexualii se tem de…ei insisi? Furia si teama lor ascund cumva o sexualitate reprimata? Sunt fortati sa se priveasca mai adanc prin contactul cu un homosexual? Revin ganduri sau tendinte pastrate undeva, in inconstient? Tin sa le atrag atentia heterosexualilor ca homosexualii si lesbienele se orienteaza tot catre homosexuali si lesbiene, asa cum heterosexualii isi cauta perechea printre ei. Ca sunt exceptii…este adevarat, dar nu exceptia devine reper in aceasta chestiune
  • Aud argumente abs0lut penibile. Daca homosexualii vor avea drepturi, de ce nu vom proceda la fel cu zoofilii sau cu pedofilii sau  chiar cu criminalii? Nu stiu vreo tara din Europa, oricat de liberala ar fi, sa fi legalizat aceste orientari, ceea ce inseamna ca exista o limita a libertatii si a drepturilor chiar si pentru o tara ca Olanda. Ca sunt grupuri de cateva persoane care cer, in numele libertatii de exprimare, legalizarea pedofiliei, este cu totul altceva. La nivel oficial, sau la nivelul majoritatii populatiei, nu s-a pus problema de asa ceva si nici nu va fi cazul vreodata. In al doilea rand, in ceea ce-i priveste pe homosexuali, vorbim despre drepturi fundamentale, atat timp cat prin ele nu atentez la libertatea celuilalt. Libertatea de a ucide nu este un drept fundamental si omuciderea nu este o tendinta universal valabila.  Comparatia cu un criminal este aberanta. In schimb, nevoile afective, sexuale, emotionale sunt fundamentale si sunt drepturi ale omului de oriunde si de oricand. Cineva ar putea obiecta, spunand ca si ciobanul care se culca cu o oaie are nevoi sexuale si emotionale. Da, dar sunt incalcate drepturile sexuale si emotionale ale oii! Oaia nu a fost intrebata daca vrea si daca se simte fericita si implinita in relatia cu ciobanul. Asa cum un copil de 10 ani sa spunem, nu are discernamantul necesar pentru a intelege care sunt nevoile lui.  In schimb, doi homosexuali maturi isi satisfac reciproc nevoile fundamentale (repet, fundamentale ale omului), fara sa lezeze pe nimeni.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: